سیستم های هوشمند گاوداری

سیستم های هوشمند گاوداری با اینترنت اشیا

قلاده های هوشمند

اینترنت اشیا در دامداری ها این امکان را به وجود آورده است ، که قلاده های هوشمند به گردن دام ها بسته شوند . سپس این قلاده ها وضعیت سلامتی ، بیماری های غیر قابل مشاهده در بدن حیوان ، میزان حرکات حیوان ، میزان خوراک دام و … را بررسی کرده ، سپس اطلاعات دریافت شده را به شبکه ای که به آن متصل می باشد ( به صورت بی سیم ) ارسال می نماید.همچنین سنسور هایی وجود دارند ، که به شکمبه دام متصل می شوند ، سپس به جمع آوری اطلاعات و بررسی رژیم غذایی دام می پردازند . این سنسورها مشخص می نمایند ، که دام به چه میزان غذا نیاز داشته و دمای بدن دام چقدر می باشد.قلاده های هوشمند حتی می توانند دوره های باروری دام را مدیریت نماید . بدین طریق هر زمان که بدن یک حیوان آماده تلقیح باشد ، یک پیام به گیرنده خود ارسال می نمایند .

قلاده های هوشمند دارای باتری هستند ، اما این باتری ها دارای عمر طولانی بوده و حداکثر تا مدت زمان ۷ سال ، قلاده های الکترونیکی نیازی به تعویض باتری نخواهد داشت.

سیستم های هوشمند گاوداری با اینترنت اشیا

سیستم هوشمند زایمان گاو

یکی از مسائل مهم در گاوداری ها تعیین تاریخ دقیق جفت گیری و یا تلقیح دام های ماده برای پیش بینی صحیح تاریخ زایش است. دامدار با آگاهی از تاریخ دقیق زایش می تواند به موقع تمامی امکانات زایمان دام را پیش از موعد زایمان آماده کند. پس از بروز نشانه های زایمان در گاو باید سریعا گاو را به مکان دیگری که تمامی تجهیزات لازم برای زایمان را دارا باشد منتقل کرد. بهتر است در این زمان گاوها در مکانی باشند که استرسی به آن ها وارد نشود زیرا استرس ممکن است باعث به تعویق انداختن زمان زایمان شود.

با استفاده از اینترنت اشیا ، هر زمان که موقع زایمان گاو فرا برسد ، سنسور ها یک سیگنال خبری برای گیرنده دامدار می فرستند و او را مطلع می کنند . بدین طریق لازم نیست که دامدار روز و شب در کنار دام بماند و منتظر زمان زایمان او باشد . سنسور هایی که زمان زایمان دام را مشخص می نمایند ، بر روی دم دام ها متصل می شوند.

سیستم های هوشمند گاوداری با اینترنت اشیا

فناوری RFID در صنعت گاوداری

برای اجرای این امر برای هر دام تگی در نظر گرفته می‌شود که به گوش دام الصاق می‌شود. در هر تگ کدی ذخیره می‌شود که برای هر دام یکتاست.در پلتفرم اینترت اشیا، این کد مشخص کننده اطلاعات دام خواهد بود به این معنی که در پایگاه‌ دادۀ ، به ازای کد دام، اطلاعاتی نظیر نژاد دام، تاریخ تولد دام، نوع دام، داروهای مصرف شدۀ دام، اطلاعات واکسیناسیون دام، مجوز واردات، مشخصات وارد کنندۀ دام، مشخصات قرنطینه، کد وسیله حمل کننده دام و… ذخیره می‌شود.

مجموعه ای از تگ خوان‌های قابل‌حمل و ثابت، کد تگ را خوانده و اطلاعات مربوط به آن را نمایش می‌دهند. این اطلاعات به کمک نرم‌افزار، در پایگاه‌ دادۀه مرکزی به روز رسانی می‌شوند. اطلاعات دریافت شده علاوه بر کاربردی که در شناسایی دام و کنترل بیماری های دام دارند، در مدیریت اطلاعات دام های موجود نیز به کار می‌روند.با کمک این فن‌آوری دامدار می‌تواند پی ببرد که هر کدام از گاوهای او چه میزان و چگونه علوفه خورده است. تغییرات در الگوهای تغذیه نشان دهنده این هستند که گاو مشکلی در بدن خود دارد که نمی‌تواند به طور نرمال تغذیه کند.

فهرست