کاربرد اینترنت اشیا در زمان زلزله

کاربرد اینترنت اشیا در زلزله

تعداد زیادی سنسور در مناطق زلزله‌خیز قرار داده می شودو این سنسور ها داده های حاصل از سیگنال های لرزش از زلزله را در پلتفرم اینترنت اشیا اعلان می نمایند. فعالیت های صنعتی می‌توانند قبل از شروع زلزله متوقف شوند تا کارگران بتوانند از تجهیزات حساس محافظت کنند، مردم نیز می‌توانند پیش از زلزله در مناطق امن مستقر شوند تا آسیب و تلفات زلزله کاهش پیدا کند. سنسورهای بسیار حساسی را در نزدیکی گسل ها جاسازی می شوند و از طریق ، اینترنت ، زمان و دامنه هر لرزش به پلتفرم اینترنت اشیا ارسال می شود. در صورتی که داده‌های مربوط به لرزش با الگوهای زمین لرزه مطابقت داشته باشد، به صورت هشدار در پلتفرم اینترنت اشیا نمایش داده می شود.

کاربرد اینترنت اشیا در زلزله

قطع کن‌های اتوماتیک

یکی از راهکارهایی که اخیراً برای کاهش خسارات زلزله به کار گرفته می‌شود، استفاده از سنسورهای زلزله در قطع کن‌های گاز، برق و آب است و از این طریق جریان آنها را بلافاصله قطع می‌کنند. نشتی گاز، شکستن لوله‌های آب و لخت شدن سیم برق می‌تواند خسارت بیشتری ایجاد کنند که حتی از خود زلزله اصلی نیز مخرب‌تر هستند. قطع کن‌های اتوماتیک به 3 دسته کلی تقسیم می‌شوند:

شیر قطع کن اتوماتیک آب:

همانند سایر قطع کن‌های اتوماتیک، این دستگاه نیز به سنسورهای حساس به زلزله مجهز شده‌اند که به راحتی تکان‌های ساده را تشخیص می‌دهند. به هنگام زلزله، این قطع کن بلافاصله جریان آب ورودی به ساختمان را قطع می‌کند و از فجایای بعدی جلوگیری می‌کند.

 قطع کن اتوماتیک برق:

این قطع کن در کنار کنتور برق نصب می‌شود و کنترل فیوز اصلی را در اختیار می‌گیرد. زمانی که سنسورهای قطع کن اتوماتیک برخی لرزه‌های شدید را تشخیص دهند، بلافاصله فیوز برق را غیرفعال کرده و مانع از برقراری جریان برق می‌شوند. این قطع کن‌ها در مقابله با سیم‌های لخت و برق گرفتگی افراد داخل ساختمان بسیار مناسب هستند. قبل از وقوع زلزله و با دریافت امواج اولیه زلزله بصورت مرکزی برق کل ساختمان را از قسمت ورودی ساختمان قبل از ورودی کنتورهای برق هر واحد کل برق ساختمان را قطع نموده که سبب میگردد در صورت اینکه اگر آسیبی به سازه ساختمان وارد گردد هیچگونه اتصالی در قسمت برقی صورت نپذیرد و سبب آتش سوزی و حریق در ساختمان نگردد

کاربرد اینترنت اشیا در زلزله

قطع کن اتوماتیک گاز:

در یک قاعده استاندارد موقع زلزله جریان گاز باید متوقف شود و شبکه گاز، باید جریان گاز را هنگام زلزله متوقف کند. این دستگاه حساس به زلزله بوده و در مسیر ورودی گاز به ساختمان بین کنتور و رگلاتور قرار می گیرد، به هیچ وجه به ضربه حساس نیست. این قطع کن مجهز به چند حسگر مختلف است که در برابر لرزه‌های شدید عکس‌العمل نشان می‌دهد و در کسری از ثانیه جریان گاز ورودی به ساختمان را قطع می‌کند. قطع کن اتوماتیک گاز در زلزله‌های کوچک که افراد به سرعت از ساختمان خارج می‌شوند و ممکن است خاموش کردن بخاری یا گاز را فراموش کنند، ایده آل هستند و نیازی به بازگشت افراد به ساختمان تا برقراری شرایط عادی نیست. اگر هم در حین زلزله‌های بزرگ، لوله گاز دچار شکستگی شده باشد، احتمال نشتی گاز از بین می‌رود و مشکل خفگی یا آتش سوزی رخ نخواهد داد.

کاربرد اینترنت اشیا در زلزله

 سنسورهای زنده یاب در زلزله

سنسورهای زنده یاب نقشی بزرگ در نجات دادن جان افراد زیر آوار مانده دارد، این دستگاه‌ها انواع مختلفی دارند و می‌توانند صوت، گرمای بدن، اکسیژن و حتی نور را تشخیص دهند و از این خصوصیات برای یافتن افراد زنده در زیر آوار استفاده می‌شود. سنسورهای زنده یاب نیز بر همین اساس ساخته شده‌اند و به موارد گفته شده حساس هستند. این سنسورهای می‌توانند در هر نقطه‌ای از ساختمان نصب شوند و در پلتفرم اینترنت اشیا و برای تیم‌های اورژانس اعلان هشدار کنند. سنسور زنده یاب به حدی حساس هستند که حتی صدای کشیدن ناخن به ک سنگ یا سطح فلزی را تشخیص می‌دهند.نوع دیگری از سنسورهای زنده یاب به گرمای بدن حساس هستند اگر فردی در زیر آوار گیر کرده باشد دمای بدن وی در حالت عادی توسط این سنسورها قبل تشخیص است و می‌تواند از طریق اعلان هشدار تیم‌های امدادی را از وجود افراد زنده خبردار کند. یک نوع دیگر از این سنسورها به گاز اکسیژن حساس هستند. کسانی که در یک فضای بسته گیر می‌کنند به دلیل فضای کم و شرایط هیجانی اکسیژن بیشتری مصرف می‌کنند. این میزان مصرف اکسیژن یک شیوه عالی برای تشخیص افراد زنده زیرآوار مانده در جریان زلزله است.

فهرست