تجهیزات هوشمند ساختمان در کنترل مصرف انرژی

خانه هوشمند
مدیریت مصرف برق

از تجهیزات هوشمند در مدیریت مصرف برق ساختمان نیز استفاده می شود. و برخی از قابلیت های سامانه های مدیریت مصرف برق به شرح زیر است:

  • روشن و خاموش شدن چراغ ها با سنسورهای تشخیص حرکت
  • قابلیت تنظیم نور روز و شب و بهره گیری حداکثری از نور طبیعی روز
  • قابلیت زمانبندی کردن روشنایی در مکان هایی از جمله محوطه و لابی ساختمان
  • مدیریت میزان مصرف برق با استفاده از کنتورهای هوشمند، به طور مثال ، چنانچه مصرف برق مشترک از مرز مورد نظرش بگذرد. کنتور هوشمند فرمان قطع برق را می دهد.
مدیریت مصرف آب

آبیاری گل وگیاه، تنظیم فواره و آبشارهای مصنوعی از طریق صفحه کنترل به سادگی قابل کنترل می باشند. همچنین ساختمان هوشمند می تواند کنترل، آبیاری گل و گیاه در حیاط یا داخل ساختمان را به طور خودکار طبق برنامه ازپیش تعیین شده عهده دار شود. برای مثال هر غروب در صورت پایین بودن رطوبت چمن از 33% سیستم آبیاری به شکل خود کار به کار می افتد در غیر این صورت آبیاری انجام نشده و با این اقدام باعث صرفه جویی می گردد.

سیستم آبیاری هوشمند اطلاعات حسگرها را جمع آوری می‌کند و دستورات از پیش تعریف شده کاربر را به محرک‌ها ارسال می‌کند داده‌ها توسط سنسورهای رطوبت و دما جمع آوری می‌شوند.

کاربر دامنه رطوبت و دما را مشخص می‌کند. هنگام رسیدن به آستانه، سیستم عکس العمل نشان می‌دهد.(یعنی وقتی که رطوبت در سطح معینی است، آبیاری شروع و متوقف می‌شود.) کنترل‌کننده آبیاری همچنین جریان آب، مسدود بودن یا نشت لوله‌ها را بررسی می‌کند کاربر می تواند سیستم را به راحتی از طریق برنامه تلفن‌های هوشمند کنترل کند.

زمان مناسب برای آبیاری در طول شبانه روز، مدت زمان آبیاری و مقدار آب مورد نیاز برای آبیاری بر اساس اطلاعات آب و هوا و داده‌های سنسورها تعیین می‌شود.

خانه هوشمند

گاهی اوقات به دلیل زمان بر بودن گرم شدن خانه، ترجیح می دهیم که سیستم گرمایش را خاموش نکنیم. چون ممکن است در بازگشت به خانه با هوای سرد مواجه شویم ، از این پس با کمک اپلیکیشن خانه هوشمند دیگر نیازی نیست سیستم گرمایش خانه همیشه روشن باشد.

کوتاه تر شدن زمان استفاده از سیستم گرمایش به معنای کاهش مصرف گاز و برق است بنابراین خانه هوشمند و صرفه جویی در مصرف گاز نیز قابل دسترسی است علاوه براین کاهش مصرف برق نیز به معنای کاهش مصرف گاز و دیگر سوخت های فسیلی است. که در تولید برق از آن ها استفاده می شود.

کاهش مصرف سوخت های فسیلی به معنای کاهش تولید گازهای گلخانه ای، کاهش آسیب به لایه اوزون و کاهش اثرات مخرب زیست محیطی است.

آینده مدیریت انرژی

اگر چه در حال حاضر مدیریت انرژی هوشمند یک نوآوری محسوب شود اما در آینده نقش مهمی را در هر دو سمت کسب و کار و مصرف کنندگان ایفا خواهد کرد به عنوان نمونه، هدف اصلی مدیریت گاز بریتانیا این است که تا پایان سال 2020 تمام منازل را مجهز به کنتورهای هوشمند کنند. با هوشمندسازی بیشتر و افزایش حجم داده ها از تجهیزات و تاسیسات ساختمانی، امکان تحلیل هرچه بیشتر آن در آینده بیشتر فراهم می آید. و از این رو مدیریت انرژی در آینده بسیار بهینه تر انجام خواهد شد. و این خود منجر به کاهش اتلاف انرژی و صرفه جویی می شود.

و صد البته این مسئله در شکل دهی فرهنگ آینده برای مصرف انرژی نیز موثر خواهد بود. بستر این هوشمندسازی قطعا اینترنت اشیا خواهد بود. و دولت شرکت های انرژی را تشویق خواهد کرد سرویس های هوشمندانه تری را ارائه کنند.  این همه هوشمندسازی تنها محدود به تجهیزات الکترونیکی نمی شود. و اجرای طرح های هوشمند در احداث ساختمان و یا انتخاب هوشمندانه تجهیزات و تاسیسات ساختمان نیز می تواند در مقام هوشمندسازی بحث و پذیرفته شود.

فهرست