کشتی های خودران

اینترنت اشیا در کشتی های خودران

سیستم های خودران در صنعت کشتی رانی محبوبیت بسیاری را کسب کرده اند چرا که می توانند کالا را بدون هیچ دخالتی به مقصد برسانند این سیستم ها با بالاترین کارآمدی خود برای عملیات طولانی مدت در این صنعت به کار گرفته می شوند.

شرکت های تکنولوژی مشهور و بنام در بخش تحقیق و توسعه سیستم های خودران سرمایه گذاری کرده اند. سیستم های زیردریایی، هوایی و زمینی بسیاری نیز قادر به نظارت بر تمامی فعالیت ها و شناسایی مناطق نفت و گازی است.

سیستم های خودران دست کم به نقشه یابی پیشرفته و تکنولوژی کشف دسترسی دارند که در حال حاضر از سوی نیروی انسانی تلاش بسیاری برای آن می شود. و درصد خطای آن بالاست.

برای مثال، سیستم مدیریت حمل و نقل (TMS) سیستمی است که برای مدیریت زنجیره بار طراحی شده است این سیستم شرکت را قادر می سازد تا ثبت درستی از حمل محمولات و مسیر آن ها داشته باشد و اینکه آیا بار به درستی به مقصد رسیده است یا خیر.

اینترنت اشیا در کشتی های خودران

موسسه تحقیقات زمین شناسی فنلاند با همکاری دانشگاه  Aalto سیستم خودکار ناوبری را به منظور شناسایی هر آنچه در اطراف کشتی می‌گذرد جهت بهبود سیستم حمل و نقل دریایی به سرانجام رساند ادارۀ تحقیقات نیروی دریایی (ONR) یک کشتی خودکار بدون خدمه را از سندیاگو به هاوایی راهی کرد.

اولین کشتی مستقل و بدون سرنشین “Maxlimer” نخستین سفر بین‌المللی اقیانوس اطلس از مبدأ کانادا را آغاز کرد و در یک سفر ۳۵ روزه به سواحل انگلیس رسید. این کشتی توسط یک ایستگاه کنترل انگلیسی هدایت می‌شد.

Saildrone USV اولین سامانۀ بدون سرنشین را در قطب جنوب به چرخش در آورد. این سامانه اولین سیستم بدون سرنشین مجهز به سیستم‌های پیش‌بینی آب و هوا و توانایی جمع‌آوری داده‌ها را دارند.

اینترنت اشیا در کشتی های خودران

استفاده از ربات ها طی سال های گذشته در بخش های مختلف رایج شده است در صنعت کشتی رانی نیز ربات ها به تدریج به ابزاری کمکی تبدیل شدند. که از پس هر کاری برمی آیند. فعالیت هایی مانند بسته بندی، تحویل، بررسی و تحقیق، آتش نشانی و… همگی در این صنعت به دست ربات ها انجام می پذیرد.

بدین ترتیب با توجه به ماهیت ربات ها که بر انجام بی وقفه امور تمرکز دارند صنعت کشتی رانی بیش از پیش به آن وابسته شد. هوش مصنوعی در کشتی ها و ربات ها می توانند در ردیابی کشتی  مورد استفاده قرار گیرند و در صورت حمله دزدان دریایی اقدامات لازم را انجام دهند.

اندازه ربات ها نیز موضوعی است که در صنعت کشتی رانی بررسی هایی را به خود اختصاص داده است. ربات های سنگین با اندازه بزرگ فضای زیادی را بر روی کشتی اشغال می کنند و ثابت شده است که یک مانع بر روی شناور ها به حساب می آیند. انواع جدید ربات ها که مینی ربات نامیده می شود. می توانند ضمن اتصال به سنسور ها تمامی داده ها را شناسایی و ثبت کنند و بر اساس آن کار ها را مدیریت کنند.

بنابراین با توجه به افزایش روزافزون گرایش صنعت کشتی رانی که به ربات ها دارد انتظار می رود طی سال های آتی نیروی انسانی بر روی شناور ها برای سفر های طولانی به طور قابل توجهی با کاهش همراه شود.

فهرست